Methode & Werkwijze

Achtergrond

Ik ben geboren op 4 juni 1993 in Zevenaar en opgegroeid in Haaksbergen. Ik woon al sinds mijn tiende in Barneveld. Na de middelbare school ben ik gestart met de opleiding Dierverzorging Management aan het Groenhorst College te Barneveld, daar ben ik met een niveau 3 diploma afgestudeerd. Daarnaast ben ik in november 2013 begonnen met de opleiding Dier, Gedrag & Ondernemen aan het Helicon te Velp, hier kreeg ik tijdens het examenjaar vanuit school een traject aangeboden om mijn eigen onderneming op te zetten, vanuit dit project ben ik mijn onderneming gestart.

In het najaar van 2015 heb ik de cursus; "Gediplomeerde Hondenuitlaatservice" gevolgd en afgerond en in de tussentijd nog veel andere cursussen. Sinds 2019 ben ik geaccrediteerd bij het keurmerk van de branchevereniging SPPD.

In 2022 heb ik het privé terrein vlakbij Barneveld gekocht om de wandelingen op uit te voeren.

In januari 2024 ben ik gaan samenwerken met Gerjons uitlaatservice.

Hopelijk tot ziens, Joris van Hal

Constant en consequent

Begeleiding van de hond en respect voor de wensen van de eigenaar staan centraal tijdens de uivoering van al mijn werkzaamheden. U kunt rekenen op een persoonlijke, deskundige en flexibele aanpak. Bij risicovolle situaties zal ik ingrijpen en de hond(en) op een zoveel mogelijk positieve manier begeleiden.

Aangezien de hondenuitlater veel tijd doorbrengt met uw hond heeft deze de mogelijkheid, en ook de plicht om bij te dragen aan de opvoeding van uw hond. Veel hondeneigenaren hanteren een bepaalde methode wat betreft de opvoeding van hun hond. Ik zal de wens van de eigenaren respecteren en, naast mijn eigen methoden, ook rekening houden met wat de hond gewend is. Want, wat voor methoden u ook hanteert, het belangrijkst is dat de hond een consequente opvoeding krijgt van ieder persoon.

Kernpunten methode

Rust belonen: Een manier om de rust te behouden is door niet voor elk ding een commando te gebruiken. Door simpele dingen te belonen zal de hond zelf gaan beseffen wat wel en niet mag zonder dat hem dat verteld moet worden.

Opwinding begrenzen: Te hoge opwinding zorgt vaak voor spanning binnen de groep, ook vergeten honden dan vaak de regels. Om dit te voorkomen worden er wel grenzen gesteld aan de mate van opwinding.

Duidelijke grensstelling: Grenzen worden consequent aangegeven zodat ze duidelijk zijn en er amper gecorrigeerd hoeft te worden. Zo blijft er een positieve sfeer hangen.

Kernpunten werkwijze

Elke hond is uniek: Er is geen “gouden methode” voor alle honden, sommige honden moeten meer beloond worden voor onderzoekend gedrag terwijl andere honden baat hebben bij wat strengere regels. Ik behandel elke hond op een manier die is afgestemd op zijn behoeften.

Samenwerking eigenaar: Vindt de eigenaar dat de hond probleemgedrag vertoont, dan zal ik samen met de eigenaar naar een oplossing zoeken. Met de eigenaar samenwerken is belangrijk zodat de hond van iedereen dezelfde behandeling ontvang. "Alle neuzen de zelfde kant op."